Kun je afvallen in je gezicht? Dit MOET je weten voordat je begint + Tips
Healthy Point.nl - Lees je Fit
Afvallen 11 januari 2019
mm
thom Geen reacties

Snel afvallen? Maar heb je geen tijd en zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit voor jou de oplossing.

Ik wil slank en fit worden

Is het mogelijk om af te vallen in je gezicht? Op deze vraag geven wij antwoord. Ook kun je handige tips vinden om dit doel sneller en makkelijker te bereiken.

slank gezichtJe hoort het niet vaak: gezichstvet verbranden. Toch is het een ding. Is het wel mogelijk om alleen het vet in je gezicht te verbranden zodat je een strakkere kaaklijn en een slanker gezicht krijgt? In dit artikel ga ik je antwoord geven op de vraag of je kunt afvallen in je gezicht.

Helaas zien we vaak zelf niet of we een bol gezicht hebben. Dit zie je dan op foto’s of krijg je van vrienden en familie te horen. De reden dat je een boller gezicht hebt kan komen door een aantal problemen. Maar één ding is zeker: Je hebt een te hoog vet percentage.

Verder in dit artikel geven we je de oplossing op je probleem. Ook geven we nog een aantal hele handige tips.

Wil je hulp bij het oplossen van dit probleem? Of wil je meer informatie? Lees dan even verder.

Kun je afvallen in je gezicht?

Ja, je kunt zeker afvallen in je gezicht. Maar het is niet mogelijk om alleen in je gezicht af te vallen. Er bestaat namelijk niet zo iets als gezichtsvet verbranding. Wanneer je bij Google intypt ‘gezichtsvet verbranden’ kom je op allerlei artikelen uit die beweren dat dat wel mogelijk is. Door bijvoorbeeld de hele dag door kauwgom te kauwen of rare oefeningen te doen. Het kan zeker bijdragen aan het slanker maken van je gezicht maar met alleen die oefeningen ga je er echt niet komen.

Waarom kun je niet alleen in je gezicht afvallen?

Als je echt gezichtsvet wilt verliezen moet je er voor zorgen dat je gehele vetpercentage zakt. Het is helaas niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden. Je lichaam bepaalt zelf waar als eerst het vet vermindert. Dit geld voor alle plekken van ons lichaam. Dus ook voor je buik, benen, noem maar op, geldt: Het lichaam kiest zelf waar het als eerst vet afneemt.

Je totale vetpercentage verlagen doe je door onder je calorische behoefte te eten. Dit houd in dat je minder eet dan je lichaam nodig heeft. Hierdoor gaat het lichaam vetreserves gebruiken als energie en verlaagt dus je vetpercentage.

Over het algemeen zie je wél vaak dat het gezicht één van de eerste lichaamsdelen is die afslankt. Wil je meer informatie over hoe afvallen precies in zijn werk gaat? In het artikel ‘Wat is droogtrainen’ leggen we dit precies uit.

Overgewicht

Tips voor afvallen in je gezicht

Het is dus zeker mogelijk om af te vallen in je gezicht maar alleen als je ook in de rest van het lichaam vet verbrand.

Om ervoor te zorgen dat je dit zo snel en zo makkelijk mogelijk bereikt, hebben we hieronder een aantal tips beschreven. Deze tips versnellen het proces van vet verbranden. Ook dragen ze bij aan het ontwikkelen van een wat smaller gezicht.

Doe gezichtsoefeningen

Hierboven zei ik al dat je allerlei boeken kunt kopen en heel veel artikelen op Google kunt terugvinden die beweren dat je heel veel gezichtsoefeningen moet doen. Dit werkt niet om een smaller gezicht te ontwikkelen. De spieren in je gezicht worden wel sterker, alleen er blijft vet omheen zitten. Dit geld ook voor buikspieren trainen. Wanneer je buikvet hebt, kun je buikspieren trainen wat je wilt maar je zult ze nooit zien.

Dit is natuurlijk zonde omdat je wel veel oefeningen doet maar er geen effect van ziet. Daarom is het belangrijk om eerst het probleem aan te pakken, namelijk het vet.

Maar wat voor oefeningen moet je dan doen? Je kunt bijvoorbeeld kauwgom kauwen. Dit helpt je kaakspieren sterker te maken. Hierdoor word je kaaklijn wat strakker.

Ook kun je met water in je mond het van de ene wang naar de andere wang laten gaan. Hierdoor train je veel gezichtsspieren.

Voeg cardio toe aan je training

Door cardio training te doen pak je je lichaamsvet aan. Probeer dan bijvoorbeeld om 20 tot 40 minuten per dag te gaan wandelen, hardlopen, fietsen om zwemmen. Wanneer je dit voor langere tijd doet, zal het lichaamsvet verminderen en je gezicht zal slanker worden.

Maar let wel op met de voeding. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je eerst 40 minuten in het zweet gaat werken en vervolgens alle verbrande calorieën er weer bij gaat eten.

Man aan het hardlopen

Drink meer water

Het drinken van water is heel belangrijk, belangrijker dan veel mensen denken. Water zorgt voor gezonde organen, goed functionerende hersenen en spieren en het voert schadelijke stoffen af uit ons lichaam.

Bij het verbranden van vet komen veel schadelijke stoffen vrij, wanneer je dan niet voldoende water drinkt, kun je ziek worden van deze stoffen. Water zorgt er ook voor dat je een voller gevoel hebt, je eet dus minder. Dit betekent minder calorieën.

Maar dat is nog niet alles, water zorgt er namelijk ook voor dat je vet verbranding verhoogt. Het zorgt er dus voor dat je in een korte periode een stuk gezonder word en een stuk sneller lichaamsvet verliest.

Drink weinig tot geen alcohol

Bij een gezond lichaam is er geen ruimte voor alcohol. Alcohol bevat een hoop calorieën en het is simpelweg gewoon niet goed voor ons lichaam. Ook zorgt het ervoor dat gezonde voedingsstoffen, vitamine en mineralen afbreken waardoor het lichaam niet toe komt aan het verbranden van vet.

In feite rem je de vet verbranding en voeg je meer calorieën toe.

Probeer goed te slapen

Een goede nachtrust is heel belangrijk voor een gezond en fit lichaam. Wanneer je te weinig slaapt, maakt je lichaam meer cortisol aan. Cortisol is het stresshormoon dat zich in ons lichaam bevindt.

Als je veel cortisol aanmaakt, houd je veel vet vast en kun je last krijgen van veel bijwerkingen waaronder hartritme stoornis en depressie.

Een goede nachtrust geeft een boost aan je vet verbranding. Probeer dus zo’n 7 tot 8 uur per nacht te slapen en je zult verstelt staan van de resultaten.

Slaap genoeg om af te vallen

Eet niet te veel zout

Het eten van te veel zout bevorderd een smal gezicht niet echt. Het houd namelijk water vast. Hierdoor zal je gezicht geen enkele transformatie ondergaan en doe je alle moeite voor niets.

Laat de kant-en-klaar maaltijden dus liever staan. Deze bevatten namelijk 77% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid zout.

Conclusie

Er zijn veel mogelijkheden om je gezicht slanker te maken. Probeer eens een gezond dieet, ga een paar dagen in de week sporten en probeer voldoende slaap te pakken. Het is misschien veel moeite en je moet er helaas ook veel voor laten. Uiteindelijk zul je er geen spijt van krijgen.

Als je echt een slanker gezicht wilt, is het de moeite waard.

Volg je ons al op Facebook? We posten regelmatig handige tips en leuke artikelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *