Wat is spirulina en waarom is het zo goed voor je lichaam?
Healthy Point.nl - Lees je Fit
Gezondheid 4 januari 2019
mm
thom Geen reacties

Snel afvallen? Maar heb je geen tijd en zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit voor jou de oplossing.

Ik wil slank en fit worden

Wat is spirulina? En waarom is het zo gezond voor ons lichaam? In dit artikel kom je dat te weten. Lees snel verder.

spirulina poederSpirulina mag met recht een echte superfood worden genoemd. Maar wat is spirulina precies? En waarom is het zo goed voor je lichamelijke gezondheid? In dit artikel kom je alles te weten over wat het precies is, wat het voor je gezondheid kan doen, waarom het ook ideaal is voor sporters en de eventuele bijwerkingen.

Benieuwd wat spirulina jou te bieden heeft? Lees dan snel even verder.

Wat is spirulina?

Spirulina is poeder dat word gewonnen uit algen met een hoge voedingswaarde. Het zorgt voor zowel een boost in je energie als een reiniging van je lichaam. Dit poeder is 100% plantaardig en bevat een rijke samenstelling van vitaminen, mineralen, essentiële aminozuren en van nature een hoog gehalte aan eiwitten.

Wanneer je dus op zoek bent naar een gezondere manier van leven is het gebruiken van spirulina een goede stap om te nemen.

Honderden jaren geleden werd spirulina al gebruikt door de oude Azteken. NASA heeft spirulina ook in gebruik genomen voor astronauten nadat ze een onderzoek hebben uitgevoerd en er achter kwamen dat 1 kilo spirulina dezelfde voedingswaarde heeft als 1000 kilo andere groenten en fruit, met recht een superfood dus.

De voedingswaarde van spirulina

Uit het onderzoek van NASA is ook gebleken dat het dagelijks gebruik van spirulina je kan helpen je lichaam sterker te maken, te stimuleren en beter bestand te maken tegen ziektes. Ook de trainingsprestaties kunnen worden verbeterd met behulp van dit groene wondermiddel.

Verder kan het ook genomen worden bij een hoge bloeddruk, een te hoog cholesterolniveau en om het geheugen en de hersenfunctie te verbeteren.

Vergeleken met andere voedingsproducten als soja, linzen en noten, die ook bekend staan om hun gezonde bijwerkingen, steekt spirulina er met kop en schouders bovenuit.

Het hoge eiwitgehalte is voornamelijk bijzonder. In spirulina zit 70% eiwit, terwijl in soja 43% eiwit zit. Verder zijn ook alle essentiële aminozuren, vitamines en mineralen aanwezig waardoor het voor jou als gebruiker compleet alles-in-een product wordt.

Naast eiwit, aminozuren, vitamines en mineralen zitten er ook gezonde vetten, complexe koolhydraten, natrium en kalium in. Allemaal gezonde dingen dus.

Waarom spirulina WEL een echte superfood is

Er zijn veel ‘superfoods’ op de markt te vinden. Maar geen enkele superfood is zo rijk aan voedingswaarden en veelzijdig als spirulina.

Één van de belangrijkste redenen waarom spirulina zo veel beter is, is omdat er veel chlorofyl in zit. Deze stof draagt bij aan de natuurlijke reiniging van ons lichaam en versterkt het immuunsysteem.

En ook voor sporters is het een goed product. Spirulina werkt goed voor zowel de spieropbouw als de spierfunctie.

spirulina poeder op lepel

 

Waarschuwing bij spirulina

Voor bijna alle mensen is spirulina veilig. Toch geven artsen aan dat bepaalde doelgroepen het toch beter niet kunnen nemen. Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven wordt het namelijk toch afgeraden. Dit omdat er nog niet voldoende onderzoek is geweest naar wat spirulina voor effect kan hebben op een ongeboren of pasgeboren kind.

Ook mensen met een auto-immuunziekten kunnen beter geen spirulina nemen. Dit omdat het immuunsysteem actiever word door het gebruik ervan, dit kan de klachten van auto-immuunziekten verergeren.

Heeft spirulina bijwerkingen?

Toch hoor ik vaak twijfel als ik mensen vertel over spirulina, ze denken dat er vervelende bijwerkingen bij komen kijken.

Het komt inderdaad voor dat spirulina vervuild kan zijn. Dan zitten er sporen van zware metalen en schadelijke bacteriën in, deze kunnen leverschade en buikkrampen veroorzaken. Dit is goedkope spirulina die weinig is getest en niet 100% puur is.

Let dus goed op met waar je het aanschaft.

Natuurlijk wil je er zeker van zijn dat je 100% gezonde en goed onderzochte spirulina koopt. Ikzelf en vele andere kopen spirulina bij WeightWorld.nl.

Deze spirulina is getest en is 100% organisch en puur. Na gebruik ben ik me gezonder en fitter gaan voelen, een echte aanrader dus.

spirulina korrels

De nadelen van spirulina

Sommige mensen zijn niet zo te spreken over spirulina. Dit zijn de redenen:

 • Het kan voorkomen dat het op de darmen werkt.
 • De geur en smaak wordt vaak niet als lekker ervaren.
 • Bij sommige plantages wordt er nitraat toegevoegd, dit zet om in nitriet. Nitriet kan er voor zorgen dat goede bacteriën worden gedood.
 • Het is vrij prijzig.

De voordelen van spirulina

 • Het geeft je een energieboost
 • In spirulina zitten krachtige anti-oxidanten en zorgt voor een goede ontgifting.
 • Tijdens het kweken van de benodigde algen wordt het milieu niet vervuild.
 • Nierschade wat ontstaat door bepaalde medicijnen wordt genezen.
 • Het zorgt voor een gezonde zuurverhouding in het lichaam.
 • In de toekomst zou het kunnen bijdragen aan het verhelpen van hongersnood.
 • Het is geschikt voor veganisten.
 • De verhouding is ideaal voor sporters.
 • Het bevat een hoge concentratie eiwitten en jodium, dit verhoogt de stofwisseling waardoor het ook bijdraagt aan een gezonde vetverbranding.

De conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen is spirulina een veelzijdig product. Vooral bij het gezonder en sterker maken van je lichaam is het een goed product. Het heeft een complete voedingswaarde, het zit namelijk bomvol vitamine, minerale, anti-oxidanten en aminozuren.

Kijk wel uit bij het kopen van spirulina, het is belangrijk om zeker te zijn dat het een getest product is. Neem eens een kijkje bij WeightWorld.nl zoals ik hierboven al vermeldde.

Welke ervaringen heb jij met spirulina? Laat het even weten hieronder in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *