Snel afvallen door middel water drinken, effectief of niet?
Healthy Point.nl - Lees je Fit
Afvallen 10 juni 2018
mm
thom 3 Comments

Snel afvallen? Maar heb je geen tijd en zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit voor jou de oplossing.

Ik wil slank en fit worden

Snel afvallen door middel van water drinken? In dit artikel lees je wat water voor invloed heeft op het afvallen en hoe effectief water drinken is. Ook geef ik je tips om dit makkelijk te kunnen maken voor jezelf.

Snel afvallen door waterdieetSnel afvallen door middel van een water dieet is een erg effectieve manier. Naast dat het effectief is, is het ook erg gezond!

Je zal het waarschijnlijk al heel vaak gehoord hebben, het drinken van water is heel belangrijk. Het heeft invloed op je spijsvertering, het voorkomt uitdroging, het zorgt voor een mooie huid, het voert afvalstoffen af uit het lichaam en water stilt de honger. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je hersenen.

Kortom; genoeg voordelen zou ik zeggen.

Waarom is een water dieet ideaal voor een strakke buik?

Veel water drinken is ideaal om snel af te vallen. Dit heeft meerdere redenen; Om de spijsvertering op gang te houden heb je vocht nodig. Water zet vet en koolhydraten om in energie en dat geldt ook voor lichaamsvetten.

Als je te weinig water drinkt kunnen de vetten en koolhydraten die je tot je neemt niet worden omgezet in energie en worden ze dus opgeslagen als lichaamsvet, en dat is iets wat je juist wilt voorkomen!

Daarnaast bevat water ook helemaal geen calorieën waardoor je het dus ‘oneindig’ zou kunnen drinken. Je zit door het drinken van water ook sneller vol, dus je hebt minder de neiging om nog wat te snacken tussendoor, waardoor je dus ook weer minder calorieën tot je neemt.

Water, de vloeibare schoonmaker

Water heeft zoals eerder hierboven gezegd ook een grote rol in het afvoeren van afvalstoffen.

Dagelijks komen er stoffen in je lichaam die ervoor kunnen zorgen dat je ziek kunt worden. In je lichaamsvet zitten vooral veel afvalstoffen, omdat de afvalstoffen in het lichaamsvet zitten kunnen ze niet zo veel kwaad, maar als je dit lichaamsvet verliest komen deze stoffen vrij en is het dus erg belangrijk dat je voldoende water drinkt.

Snel afvallen door het ontgiften van je lichaam

Er zijn voor het ontgiften van je lichaam meer ‘technieken’ die ook nog eens de vetverbranding stimuleren. Je zou bijvoorbeeld naar de sauna kunnen gaan of biologisch eten, stoppen met roken maar ook door bepaalde groenten en kruiden te eten kun je je lichaam ontgiften.

Broccoli ontgift bijvoorbeeld de lever en bestrijd giftige stoffen, Koriander vermindert het kwik dat in je lichaam is opgeslagen, Citroen reinigt het darmkanaal en groene thee bevat veel antioxidanten waardoor je lever goed blijft functioneren.

Er zijn nog veel meer groenten en kruiden die je kunnen helpen een gezonder lichaam te krijgen. En ook een prettige bijkomstigheid is dat veel groenten en fruit van naturen al veel vocht bevatten waardoor het ook makkelijker is om water tot je te nemen.

weegschaal voor dieet

Hoe kan je snel afvallen door water te drinken?

Om op een gezonde manier te kunnen afvallen heeft een persoon gemiddeld zo’n 2,5 tot 3 liter water per dag nodig.

Als je naast het drinken van water niet teveel snackt, gezond eet en regelmatig beweegt dan kan dit al snel oplopen naar meerdere kilo’s per maand.

Meer water betekent niet meer afvallen!

Hoewel het belangrijk is om veel water te drinken, is teveel water drinken ook weer niet goed. Wanneer je ervoor kiest om door middel van water drinken af te vallen is het belangrijk op dit te verspreiden over de gehele dag.

Een water overschot kan ervoor zorgen dat het zout gehalte in het bloed daalt waardoor de cellen water opnemen en op gaan zwellen. Dit zou hoofdpijn kunnen veroorzaken. Wat aan te raden is, is dat je per dag niet meer dan 4 liter water drinkt en daarnaast ook gewoon blijft eten.

meer als 5 liter water per dag zou zelfs kunnen lijden tot watervergiftiging.

Water.. water.. en nog eens water?!

Dat water drinken heel belangrijk is voor zowel het afvallen als de gezondheid van je lichaam is wel duidelijk, maar mag je dan echt helemaal niks meer dan water?

Dat is uiteraard niet de enige manier op vocht tot je te nemen. De meeste mensen halen een klein deel van hun dagelijkse vocht opnamen daadwerkelijk uit het drinken van water.
Gelukkig kun je nog meer dranken drinken zodat het ook wat makkelijker is vol te houden.

Bijvoorbeeld kun je koffie of thee drinken, maar zelfs (light)frisdranken zijn een optie,
maar al deze opties hebben net zo goed nadelen als voordelen. Zo bevat koffie cafeïne, deze stof houd je alert maar kan ook zorgen voor concentratie problemen en hoofdpijn als je lichaam deze stof niet meer krijgt vanwege zijn verslavende werking. Maar koffie bevat ook antioxidanten, deze hebben weer een positief effect op je gezondheid.
Er wordt aangeraden om tot maximaal 3 koppen koffie per dag te drinken.

Voor thee geldt een beetje hetzelfde, het heeft voor- en nadelen. Zo bevat thee ook antioxidanten maar ook weer looizuur en fluoride wat het opnemen van mineralen tegen gaat, en zelfs in grote hoeveelheden giftig voor het lichaam kan zijn. Dus drink ook hier niet teveel van, maar het is wel lekker om eens af te wisselen met water.

Over frisdrank is het algemeen bekend dat het veel suiker bevat. Dit geldt voor frisdranken maar ook zeker voor vruchtensappen. Als je de behoefte heb om toch frisdrank af en toe af te wisselen met water, neem dan de light variant, Maar kijk wel op het etiket hoeveel calorieën deze bevat.

water dieet en gezonde paprika

Gezond eten is ook belangrijk

Naast dat water dus heel erg gezond is en een goed hulpmiddel om af te vallen, is gezonde voeding natuurlijk ook heel belangrijk. Je moet uiteindelijk tijdens je werk of sport toch kunnen functioneren en daar heb je voeding voor nodig die je lichaam en spieren voorziet van brandstof.

Daarnaast bevatten groenten en fruit vitamines en mineralen, en koolhydraat bronnen zoals pasta, rijst en dergelijken zitten boordevol vezels die je uiteindelijk ook weer nodig hebt en bijdraagt aan een gezond lichaam en een gezonde stoelgang.

Gezonde vetten en eiwitten zijn ook belangrijk, gezonde vetten dragen bij aan de vetverbranding en eiwitten dragen bij aan spierherstel en spieropbouw na spierinspanning.

Dankzij de Afslank Recepten Bijbel lekker en gezond eten

In dit artikel heb ik je vertelt hoe je je lichaam kunt ontgiften, hoe je kunt afvallen door middel van water drinken en wat water voor impact heeft op je lichaam. Maar ook gezonde voeding is belangrijk en kan je resultaten alleen nog maar bevorderen!

Oscar Helm heeft in zijn boek meer dan 100 overheerlijke recepten beschreven die makkelijk en snel klaar zijn.

Deze recepten variëren van vegetarische gerechten tot aan vlees-, kip en vis gerechten.

Je krijgt hier ook een tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappentips bij en nog veel en veel meer.

Ben jij klaar met die overtollige kilo’s die je dag in dag uit weer met je meesleept, en ben je klaar voor een strak en gezond lichaam en een gevoel van trots? Dan raad ik je de Afslank Recepten Bijbel van Oscar Helm van harte aan.

 

Wil jij toegang krijgen tot alle overheerlijke gerechten die je helpen bij het afvallen? Al meer dan 2000 mensen gingen je al voor!

Ja! ik wil toegang tot de gerechten!

3 reacties op “Snel afvallen door middel van water drinken, kan dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *